null
Oldaltérkép

Bogdán József: 

  • (2015.) Bogdán József szigetbecsei lakost életútjának és önkormányzati munkájának méltó elismeréseként Szigetbecse Község Képviselő-testülete „Szigetbecse Község Díszpolgára” elismerő címben részesíti.

 

Bogdán József 1970 óta él Szigetbecsén, nagy családja ( három gyermek, öt unoka ) van, akik ugyanolyan hűségesek a faluhoz, mint ő maga.

A sport, a labdarúgás, a család mellett másik nagy és hosszantartó szenvedélye. Korábban a Csepel Autó NB II-es csapatában, majd Dunaharaszti megyei I. osztályú együttesében játszott, volt megyei válogatott és gólkirály.

Játszott Szigetbecse csapatában és közel 40 éve ezt az együttest szolgálja edzőként, szervezőként, vezetőségi tagként – mindenesként.

Bogdán József, aki maga is igazi közösségi ember, nagyra értékeli mindazok tevékenységét, akik hozzá hasonlóan önzetlenül és töretlen lelkesedéssel segítik Szigetbecsén a szakosztályt, hiszen ezek nélkül nem lehetett volna folyamatosan működtetni, fejleszteni a község labdarúgó sportját.

Bogdán József hamar beilleszkedett a helyi közösségbe. 1986-1990-ig a Ráckevei Közös Tanács szigetbecsei tanácstagja, 1994 óta minden önkormányzati választáson bekerült a képviselő-testületbe, ahol vagy tagja, vagy elnöke volt különböző bizottságoknak, 2010 óta alpolgármester volt. A testület legaktívabb tagjai közé tartozott, éberen figyeli, ami a faluban történik, napi kapcsolatban van az emberekkel. A testületben mindig közvetítette megfigyeléseit, a lakótársai véleményét, gondjait.

Alapítója a Szigetbecsei Polgárőrségnek, vezetőségi tagja a Sportegyesületnek

Részt vállalt a hagyományos tojásfutás, a bálok előkészítéséből, rendezéséből, a falu fejlesztését szolgáló munkákból. Felügyeletet vállalt az általános iskolások nyári táboraiban, részt vett óvodai, iskolai bálok, országjáró kirándulások szervezésében.

Nem a rangért vállalta a képviselő fi feladatot, hanem azért mert így nagyobb hatásfokkal segíthette a maga lehetőségén belül a falu fejlődését, és tehetett azért, hogy az itt élők jobban érezzék magukat.