null
Oldaltérkép

Fejesné Schwarcz Erzsébet: 

  • (2015.) Fejesné Schwarcz Erzsébet önkormányzati képviselő részére Szigetbecse Község Képviselő-testülete „ Szigetbecse Község Díszpolgára” címet adományozza

 

Fejesné Schwarcz Erzsébet Szigetbecsén született. Tanulmányai végeztével előbb Makádon, majd 1979-től Szigetbecsén tanított az iskolában. Tanúja, résztvevője volt azoknak az erőfeszítéseknek, melyeknek köszönhetően a község fokozatosan fejlesztette az intézményt, az épületet és környékét, a tanítás színvonalát. 1983-tól, nyugdíjba vonulásáig volt az iskola igazgatója. Az első, 1990-es választások óta bizalmat kapottak közül ő az egyetlen, aki Magasitz Lajos polgármester mellett  24 évig tagja volt a képviselő-testületnek, képviselőként és két ciklusban alpolgármesterként.

Erzsike munkahelyén az iskolában, és a testületben is kiélhette gyermekszeretetét. A közös testületi munkán belül kezdetektől vezetője volt a szociális bizottságnak, vállalta a szociális ügyekkel járó munkát. A testület soha nem mondott nemet a gyermekekre vonatkozó javaslataikra. A szociális ügyek tekintetében is hasonló megértést tapasztalt a képviselő társaknál is. A legnehezebb időben is jutott pénz méltányos kérdések teljesítésére.

A művelődés területén is nagy munkát vállalt, mindenekelőtt a Német Nemzetiségi Önkormányzatban, a faluszépítésben. Szervezésében a Virágos Magyarországért mozgalomban Szigetbecse kétszer a díjazottak között volt.

11 alkalommal volt a mindig sikeres falunap főszervezője.

A 2011. augusztusában megnyílt Faluház létrehozásában, berendezésében oroszlánrészt vállalt.

2003-ban a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét kapta munkája elismeréséül.

Fejesné Schwarz Erzsébet sokakkal együtt úttörő munkát vállalt a rendszerváltozással Szigetbecsén is bekövetkező önállóság kiküzdésében. Szeme előtt nőnek fel az egykori tanítványok, a falu lakóinak megbecsülését élvezi.

 

Életútjának és önkormányzati munkájának méltó elismerésekéntSzigetbecse Község Képviselő-testülete „Szigetbecse Község Díszpolgára” elismerő címben részesíti.