null
Oldaltérkép

Lumei Sándorné: 

  • Lumei Sándorné, Jolikát évben a Szigetbecse Község Önkormányzat Képviselő testülete „Szigetbecséért” kitüntető címben és az ezzel járó aranygyűrűvel jutalmazta.

Lumei Sándorné Szigetbecsén 1998 óta végez közhasznú tevékenységet, 16 éve a Szigetbecse Községért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke és könyvelője. Alapító és ma is aktív tagja a 11 éve megalakult Sziget-csücske Természetbarátok Egyesületének. 40 éve dolgozott a közigazgatásban, melyből 13 évet itt Szigetbecsén, s kimagasló pénzügyi köztisztviselői munkájáért a Pest megyei Önkormányzat „Nyári Pál-díj”-ban részesítette 2006-ban. Az említett civil szervezetek vezetőségi tagjaként mindig azon dolgozott és dolgozik, hogy a község fejlődjön, szép és kulturált környezet alakuljon ki, növelje Szigetbecse jó hírnevét. Ennek érdekében számos pályázati támogatást elnyert, például „A Kulturált Települési Környezet díjat”, falunapi támogatásokat. Eszközbeszerzési pályázatainak köszönhető a közösségi utcajelző táblák, a Művelődési ház pinceklub berendezése, a rendezvényekhez szükséges sörpadok, sátrak vásárlása. Kezdeményezésére adományoz a közalapítvány minden évben a legjobban tanuló szigetbecsei iskolás gyermeknek „Év tanulója” díjat.

Ötletadója volt és megvalósításának aktív részese a Balassi téri játszótér és az Életfa létesítésének. Minden évben megszervezi az anyák napi ünnepséget, mely ünnepség keretén belül kerül sor a gyermekek emblémáinak felrakására a műalkotásra.

Szintén a kezdeményezésére indította el a közalapítvány a már hagyománnyá váló André Kertész fotópályázatot és kiállítást, melyet ez évben immár a 7. alkalommal szervez meg nem kis munkával.

Számos községi rendezvény aktív segítője, például falunap, községtakarítás, színházi előadások, nők mammográfiai vizsgálatának szervezése.

Fotózási munkájával segíti a Szigetbecsei Krónika színvonalasabb megjelenését, valamint számos kiadvány kiadását, mint a „Szigetbecse” könyv, a „Faluséta”, az „André Kertész” kiadvány.

Szigetbecse fejlődésében, rendezettségében, kulturális értékeiben kifejtett munkájáért részesítjük „Szigetbecséért” kitüntetésben.