null
Oldaltérkép

Majercsik Jánosné: 

  • (2018.) Majercsik Jánosné részére a Szigetbecse Község Önkormányzat Képviselő-testülete a „Szigetbecse szolgálatáért” díjat adományozta.

Majercsik Jánosné, akit a községben szinte mindenki Ircsi óvó néniként ismer, gyermekkorát Ráckevén töltötte. Ott nőtt fel, iskolai tanulmányait szintén ott végezte. 1956 – ban érettségizett a ráckevei Ady Endre Gimnáziumban.

Szülei a ráckevei postán dolgoztak, így Ircsi néni is ott helyezkedett el szerződéses munkaviszonnyal. 1960 – ban képesítés nélküli óvónőként kezdte pályafutását Ráckevén. 1961 - ben jelentkezett a „Kecskeméti Óvónőképző Intézetbe”, melyet 1963 – ban sikeresen elvégezett.

1968 áprilisában került Szigetbecsére, ahol az óvoda vezetőjeként dolgozott egészen 1992. szeptember 04. – ig, nyugdíjba vonulásáig.  Aktív óvodapedagógusként mindig a gyermekek érdekeit tartotta a legfontosabbnak. Az óvoda nevelési, pedagógiai feladatait igyekezett munkatársaival együtt maximálisan teljesíteni. A szülők és az iskola visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy mindent megtettek a jövendő nemzedék alapjainak letételéhez.

Aktívan kapcsolódott be a község társadalmi és kulturális életébe, a Vöröskeresztben is tevékenykedett. Csoportos kirándulásokat, színházlátogatásokat szervezett felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Gyermekszínjátszó foglalkozások szervezésével bővítette a községben a kulturális lehetőségeket, mely előadásokat különböző közösségek előtt mutatták be, szavalóversenyekre készítettem fel a fiatalokat. Ezzel a munkájával is sok embernek szerzett örömet.  Óvónői munkássága alatt több elismerésben részesítették:

  1. Június 01. Eredményes Munkáért Művelődési Miniszteri Dicséret, 1992. Május 16. Eötvös József Emlékérem, 1992. Június 01. / 2003. június 12. Pedagógus Szolgálati Emlékérem. Aranydiplomáját ünnepélyes keretek között az óvodások ballagási ünnepségén, 2014-ben vehette át.

Szigetbecsén a mai napig érezheti az emberek megbecsülését, szeretetét és tiszteletét, ami azt tükrözi számunkra, hogy tudott, és még mindig tud maradandó dolgokat nyújtani a község lakóinak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hiszen most már a nyugdíjas klubban működik a színjátszás és egyéb kulturális tevékenység, ahol sok vidám estét szerez színjátszásával, humoros jeleneteivel, Szigetbecse község aprajának és nagyjának!

Életútjának és Szigetbecse község érdekében az óvodai nevelés és a község kulturális életének területén végzett kiemelkedő munkájának méltó elismeréseként érdemelte ki a kitüntetést.