null
Oldaltérkép

Riedl Béla: 

  • (2018.) Szigetbecse Község Önkormányzat Képviselő-testülete „ Szigetbecséért”címet adományozza Riedl Béla részére.

2002-es önkormányzati választások óta , közel 16 esztendeje a szigetbecsei képviselőtestület tagja.   Népszerűségét jelzi, hogy a későbbi választásokon indulva, szinte minden estben legmagasabb támogatottságot nyerte el a választóktól. Kiérdemelte ezt azzal, hogy rendkívül aktív közösségi személy, ami a falu közéleti, kulturális és sportéletének szervezésében, irányításában és az eseményeken való részvételében nyilvánul meg.

Hosszú évek óta a Szigetbecsei Sportegyesület szakosztályvezetője, és ebben a tisztségében a sportéleten túl, az egyesület társadalmi rendezvényeit is szervezi. A helyi futballcsapat irányítása mellett, nevéhez fűződik a majális és egyéb, a bajnokságon kívüli sportesemények szervezése.

Kulturális területen a Húsvéti, a búcsúi, a szilveszteri bálok rendezése, valamint Szigetbecse ikonikus eseményének a Tojásfutásnak szervezése, rendezése is az Ő keze nyomát viseli.

Mindenki számára ismert és egyértelmű, hogy nélküle elképzelhetetlen az szigetbecsei falunap műsorfolyamának pergő, vidám humoros levezetése.

A község tisztaságáért , a falu rendjéért érzett felelőssége nyilvánul meg a falutakarítások szervezésében, a strand, szezon előtti rendbetételében, és minden közösségi eseményen való aktív részvételben. Fő szervezője volt a felvidékről idetelepítettek 70. évfordulójára szervezett emléknapnak.

Megbízhatósága és közösségi szervezőkészsége elismeréseként 2016. évi Önkormányzati Választások után a testület egyhangú szavazással alpolgármesterré választotta.