null
Oldaltérkép

  1. Szigetbecsei sakkcsapat részére a Szigetbecse Község Önkormányzat Képviselő-testülete a „Szigetbecse szolgálatáért” díjat adományozta.

 

2006-2007 évben Dr. Csuka Gyula Úr kezdeményezésére  indult  a sakk szakosztály Szigetbecsén 11 fővel.

2007-2009 között a megyei 5 fős csapatok között versenyeztek, 2009-től és jelenleg is a megyei I. osztályú  10 fős csapatbajnokságban szerepelnek.

A bajnokságban szereplő csapatok közül Szigetbecse  legkisebb  település. Olya települések csapataival szerepelnek egy osztályban mint Dunaharaszti , Szigetszentmiklós , Nagykáta vagy Törökbálint. Ennek ellenére folyamatosan a középmezőnyben foglalnak helyet.

Jelenleg egy fordulóval az idény befejezése előtt a bronzérem várományosai.

A csapat helytállásában kiemelkedő szerepet játszik az  Áj család, ahonnan hárman is tagjai a csapatnak.

5 éven keresztül az utánpótlás nevelés érdekében az  iskolában  is végeztek sakkoktatást. Bár jelenleg ez nem működik, reményeink szerint a szép eredmények láttán a gyerekek újra kedvet  kapnak  ezen ősi és nemes sport művelésére.

A csapat eredményes működését nagyban segítette a  Szigetszentmártoniakkal  való jó kapcsolat.

5 éve a 2000 fő alatti Kárpát- medencei magyar falvak részére meghirdetett  Magyar Sakkvilág Kupán

jó eredményei alapján a Szigetbecsei Sakkcsapat képviseli  Pest-megyét.  Minden alkalommal  a mezőny első felében végzett csapatuk.2017-ben a 28 részvevő csapat közül az 5. helyet érték el.

A megyei Sakkszövetség  Külön elismerését fejezte ki  önkormányzatunknak.

A csapat rendszeresen szervez a lakosság szórakoztatását is szolgáló nyílt háziversenyeket, mint például a Farsang Kupa vagy a Falunapi Sakktorna.

Szigetbecse  sakkcsapata az elmúlt években végzett munkájával, példamutató egységével  és szorgalmával , és az ezek alapján elért eredményeivel  ismertté és elismertté tette szigetbecse sakkéletét  Pest megyében és annak határain túl is.

A csapat jelenleg 17 tagú: DR Csuka Gyula Schwarczenberger Zsolt,Tábori  József, Áj László, Katona Tamás,Kiss László,Leidl István,Rosenberg Róbert,Szabó Mihály,Kiss Miklós,Baranyai István,ifj. Áj László,Borbély József,Áj Tamás,Rigó József,Bláboli András,Gyovai István.  

A fentiek alapján Szigetbecse Község Képviselő  testülete  a kitüntetések rendjéről szóló 5/2004(III.16.)

számú helyi rendelete alapján a 14/2018(III.01.) képviselő testületi határozattal a  megyei I. osztályban nyújtott sikeres helytállásért és a Magyar Sakkvilág Kupa versenyein elért eredményeinek elismeréséül  Szigetbecsei Sakkcsapatnak SZIGETBECSE SZOLGÁLATÁÉRT DÍJ-at adományozza.