null
Oldaltérkép

Szabó Béláné: 

  • Szabó Béláné, Marikát 2014. évben a Szigetbecse Község Önkormányzat Képviselő testülete „Szigetbecséért” kitüntető címben és az ezzel járó aranygyűrűvel jutalmazta.

 

Szabó Béláné 1972-től matematika-kémia szakos tanárként dolgozott. Éveken keresztül kéthetes nyári vándortáborokat szervezett, ahol tanítványai megtanulták a természet  szeretetét, kitartást a munkában és gyaloglásban egyaránt. Hétvégeken pedig túrázni vitte tanulóit és szüleiket, országos természetjáró versenyekre készítette fel őket. Az 1990-es években 6 évben keresztül a Ráckevei Nagycsaládos Egyesület programjait és a kárpátaljai gyermekek gondtalan nyaralását szervezte. 2003-ban – kezdeményezésére – megalakult la Sziget-csücske Természetbarátok Egyesülete, mint közhasznú szervezet, melynek ma i ő az elnöke. Céljai között a túrázás, a kirándulások mellett kiemelkedő tevékenységként szerepel településünk és környékének élhetőbbé, szebbé tétele. A falu értékeinek megőrzésében is sokat tett. Egyesülete nevében több sikeres pályázatot írt. Pályázata útján valósult meg a Tőzike tanösvény, a „Faluséta Szigetbecsén” táblák és a falunk értékeit bemutató kiadványok. Sikeres pályázattal került berendezésre a Faluház közösségi szobája, és sor került a régi mezőgazdasági gépek és tűzoltókocsik restaurálására is. Ezen eszközök kiállítására a következő hónapokban megvalósuló faluházi fedett színben kerül sor, szintén megnyert pályázhat segítségével. Egyik fő szervezője a húsvéti tojáskiállításnak és a falutakarításnak is. Az egyesülethez köthető a Sziget kerékpártúra első szervezése és töretlen folytatása is.

Szigetbecse fejlődését segítő, sokirányú tevékenységében kifejtett munkájáért részesítjük „Szigetbecséért” kitüntetésben.