Menü Bezárás

Faluház

Szigetbecse lakosságának egy része a 18. sz. elején Stájerországból betelepült német családok leszármazottja. Lakóházaik, a sváb építészet jegyeit hordozó szép, tornácos, vaskerítéses házak ma is a falu gyöngyszemeiként őrzik a múltat. Egy ilyen, az 1940-es évek elején épült házat újított fel az önkormányzat 2010-ben. A Faluház 2011. augusztus 27-én ünnepélyes keretek közt nyílt meg. Szigetbecse múltjából megmaradt tárgyakat, fotókat, dokumentumokat lehet megtekinteni oly formában, ahogyan az a régi időkben volt berendezve. Mondják is gyakran a látogatók, hogy olyan, mintha nagyszüleik házában járnának.

A kovácsműhely , a szerszámok és a mezőgazdasági eszközök a melléképületben kaptak helyet. A kiállítás értékei további felajánlásokkal bővülnek, s a szépen rendezett környezet a község közösségi életének újabb, tág lehetőségeket nyújtó tere, mely helyet ad még időszakos kiállításoknak, hagyományőrzéshez kapcsolódó programoknak és gyermekfoglalkozásoknak.

Szolgáltatások:
„Szigetbecse története”, „Szigetbecse népi vallásosságának tárgyi emlékei” címmel tárlatvezetés.
Gyermekfoglalkozások: mesés foglalkozás, helytörténeti ismeretekkel kapcsolatos foglalkozás, kézműves foglalkozás, népi játszótér.

Elérhetőség: 09-24-789-236, kulturkoz@szigetbecse.hu, Facebook:  Szigetbecse Kultúr köz

Megszakítás